Hogwarts - Elevhem

Här kommer ett mumsigt inlägg om Hogwarts historia! Läs vidare ..

Hogwarts grundades av de fyra berömda häxorna/trollkarlarna under deras tid.

- Godric Gryffindor

- Salazar Slytherin
- Rowena Ravenclaw
- Helga Hufflepuff

Gryffindor: Godric Gryffindor ville att modiga och tappra människor skulle gå i Gryffindor. Han ville att de inte skulle backa undan för några utmanningar och han ville att de utan fruktan eller rädsla skulle möta upp sina fiender. I Gryffindor elevhemmet är det många som är modiga men bara för det betyder det inte att alla är snälla.
Elevhemmets färger är rött och guld och elevhemmets symbol är ett lejon. '' De modiga och tappra ''

Slytherin: Bara för att många onda häxor och trollkarlar har gått där betyder det inte att man måste vara ond och elak för att komma in där. Samma sak gäller det här: Bara för att Ni-vet-vem alltså Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn hade gått där och några av hans anhängare gick där betyder det inte att alla är det. Salazar Slytherin var ganska tuff med att endast renblodighet alltså barn ednast med '' rent blod '' fick gå där. Såklart tyckte de andra inte om det så Salazar Slytherin åkte iväg. Men innan han gjorde det lät han bygga '' Hemligheternas kammare '' i smyg och gömde ett ondskefullt monster som skulle lydas av Salazar's arvtagare för att rensa ut de i Hogwarts som inte hade '' rent blod '' , läs mer om detta i ''
Harry Potter och Hemligheternas kammare '' ! Elevhemmets färger är grönt och silver och elevhemmets symbol är en orm.
'' De sluga och kvicktänkta ''

Rawenclaw: I Rawenclaw fanns det mycket smarta människor som kunde lösa mycket bra logiska uppgifter och som förstod sig mycket. Rowena Ravenclaw föredrog mer klokare och intelligentare elever. Hon var själv mycket intelligent och smart. T.ex Cho Chang och Luna Lovergood gick där.
Elevhemmets färger är mörkblått och brons och elevhemmets symbol är en örn.
'' De intelligenta, smarta och vackra ''

Hufflepuff: I hufflepuff så förstår man sig mycket på uppgifter och ingen uppgift är för svår! Utmanningar klarar de alla. Helga Hufflepuff hade en mycket bra känsla över rättvisa och hon var även själv mycket snäll och godhjärtad. Det finns mycket lojalitet och vänskap där.
Elevhemmets färger
är gult och svart och elevhemmets symbol är en grävling.
'' De smarta, snälla och de med känsla för rättvisa ''


Det här var ett snyggt och bra inlägg tycker jag!

Meee!



Jag kallar mig själv Grenda Phounes , Felicia och Julia, så ni vet! :)

Många bamsekramar// Grenda Phounes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0