Neville Longbottom

Neville Longbottom är en karaktär i Harry Potter böckerna som går i samma årskurs som Harry, i Gryffindor.
Han beskrivs som en klumpig, mullig och förvirrade pojke, men vill alltid allas bästa. Han bor med sin farmor Augusta, en riktig tant som är mån om Neville uppför sig och blir som sin far. 
Nevilles föräldrar är inte döda, men de lever knappt. De blev nämnligen torterade med den oförlåtliga förbannelsen Crucio av Bellatrix Lestrange. Föräldrarna var duktiga och skickliga aurorer och hette Frank och Alice Longbottom. Frank och Alice ligger under hela serien på Sankt Mungos sjukhus.
Neville är duktig på Örtlära, och blir senare lärare i ämnet på Hogwarts.
Han har en padda, Trevor, som han jämt tappar bort.
I femte boken går han med i Dumbledores Armé, då Dolores Umbridge inte undervisar dem ordentligt så att de kan försvara sig. Det var Harry Potter, Hermione Granger och Ronald "Ron" Weasley som startade DA (förkortningen).
I tredje boken, på Lupins lektion, håller de på med boggartar. En boggart kan förvandlas till vad som helst, i princip.
Nevilles boggart blir Severus Snape, läraren i Trolldrycker.

I femte boken så flyger Neville, Harry, Ron, Hermione, Luna Lovegood och Ginny Weasley till Trolldomsministeriet för att rädda Sirius Black, som Harry trodde blev torterad av självaste Lord Voldemort. Detta var bara en fälla för Harry och han och alla Harrys vänner fick möta alla dödsätare. Då blev Neville torterad av Bellatrix, men blev som tur var räddad.

I sjunde boken blir Neville en riktig hjälte, när han, Luna och Ginny återstartar DA medans Harry, Ron och Hermione letar efter horrokruxerna.
Vid det stora slaget dödar även Neville Nagini, Voldemorts orm.

J.K Rowling säger att Neville gifter sig med Hannah Abbot från Hufflepuff.

I filmerna spelas Neville av Matthew Lewis och ser ut så här:
 Bilden är tagen från första filmen. Dock ändrar Matthew utseénde senare, till ett betydligt mer vuxnare utseénde, så här;
 Här med paddan Trevor.

//Luna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0